INDEXED Webbureau

Hjælp til Wordpress login

Hjælp til Wordpress login
Sværhedsgrad: 1/5
Målgruppe: Projektejer
Af

Hvor logger jeg ind? Hvorfor kan jeg ikke logge ind? Det virker ikke. Dette er typiske spørgsmål man støder på når man har med Wordpress eller andre cms systemer at gøre og det er helt ok. Der kan være flere årsager til at man ikke kan komme ind på sin wordpress installation. Vi tager dem een af gangen og håber det løser dit problem.

Hvad er Wordpress login url til admin?

De erfarne ryster på hovedet men er man ny til wordpress er dette ukendt territorie. Url vil typisk se sådan her ud


https://minwebshop.dk/wp-login.php
    

og når du er logget ind vil du lande på


https://minwebshop.dk/wp-admin
    

Du kan derfor tilgå begge adresser og wordpress vil sende dig videre til log ind siden hvis du ikke har en aktiv session.

Hvor logger jeg ind? Hvorfor kan jeg ikke logge ind? Det virker ikke. Dette er typiske spørgsmål man støder på når man har med cms systemer at gøre.

Hvis du får en "404 side ikke fundet" på din admin login url

Til tider er wordpress ikke installeret i roden af domæne og istedet i en undermappe f.eks. /blog. så her ændre man blot adressen lidt så den passer med undermappen. Du kan derved have flere installationer på samme domæne.


https://minwebshop.dk/blog/wp-login.php
    

Nulstilling af kodeord

Har du behov for nulstilling af kodeord er dette ret nemt. På login siden er det et link til nulstilling af kodeord og du kommer ind på en ny side hvor du kan via dit brugernavn eller email nulstille kodeord. Herefter modtager du en email med et link hvor du kan sætte det nye kodeord.

nulstil kodeord

Hvis du har wordfence plugin installeret

Wordfence er et sikkerhedsplugin som hjælper med at hærdne wordpress på forskellige vis.

Hvis din IP er blokeret i wordfence

Een af måderne som wordfence fungere på er at den kan blokere din ip hvis du indtaster login forkeret for mange gange. Herefter vil den blokere din adgang til login siden i X antal minutter. Dette kan variere og kan instilles i backend. Hvis det sker for dig kan du løse problemet på 2 måder.

 1. Du kan vente og så indtaster det korrekte log ind eller nulstille det
 2. Du kan deaktivere wordfence plugin hvis du mener det ikke fungere korrekt.

Ønsker du at deaktivere plugin skal du logge ind via ftp til din host og finde plugin mappen som ligger under wp-content/plugins/wordfence, denne mappe omdøber du til noget andet f.eks. wp-content/plugins/__wordfence og herefter er plugin deaktiveret og du kan logge ind som normalt.

Hvis din mappe er omdøbt af wordfence

Een af de smarte feature som wordfence kan hjælpe med er at omdøbe din login mappe så den hedder noget andet. Dette har den fordel at mulige hackere ikke kender din wp login url og derved ikke kan prøve at hacke din admin url. Her skal du så tilgå den nye og korrekt url. Hvis du ikke kender denne kan du deaktivere plugin jvf. ovenstående guide.

Yderligere læsning

Hvis du ikke kan huske dit brugernavn

I wordpress er det faktisk sådan at du både kan logge ind med din email og dit brugernavn med mindre andet er konfigureret. Hvis du derfor ikke kan huske dit brugernavn kan du benytte den email som din konto er oprettet med.

Afslutning

Jeg håber at det gav et par ledetråde til at komme ind i wordpress admin som nogen gange kan drille lidt. Hvis ikke så skriv til os og så ser vi om vi kan hjælpe.

100+
Projekter gennemført
til tiden
60+
Kunder har vi haft
glæde af at hjælpe
450
udviklingstimer til
rådighed hver måned
55
WordPress
løsninger udført