INDEXED Webbureau

Ny hjemmeside

Ny hjemmeside

Hvad du skal være opmærksom på ved opstart af ny hjemmeside

Responsivt design kommer du ikke uden om på en ny hjemmeside. Det handler om at man med een version af hjemmesiden optimere den til mange forskellige skærmstørrelser så den står pænt og er funktionel på både desktop computere med store skærme og mobiler. Regn med at halvdelen af dine besøgende benytter deres mobil når de informations søger på din hjemmeside.

Hurtig og brugervenlig side er et must for at bevare dine besøgende når de først kommer forbi. Skal dine potentielle kunde vente flere sekunder med at siden loader mister de opmærksomheden og fortsætter et andet sted. Dette gælder både på desktop og mobile enheder. Typisk har mobiltelefoner dårligere net hvorfor Google Pageinsights vægter dette højere.

Søgemaskine venlig skal din side være for at Google kan og vil crawle dine side. Side strukturen skal være godt bygget op for at Google kommer hele vejen rundt på dine sider og du skal sammentidigt sikre dig at indholdet ikke ligger flere gange. I så fald skal man angive via canonical tags hvilken side man ønsker indexseret for at komme til tops i google.

Omkostninger ved ny hjemmeside

Webudvikling koster og det er ikke kun programmering. Design, opsætning, indtastning af indhold samt projektledelse er noget som der skal gøres plads til i budgettet. Vælger man en enkelt person til at bygge siden skal man ikke regne med at få hele pakke til U.G. Når de professionelle tager over bliver der sat krav til projektet og ved opstart lægges der en plan, siden bliver designet, bygget og testet. Ved afslutning oprettes indhold, siden optimeres og herefter afleveret til kunden.

Drift udgifter vil forekomme til f.eks. hosting. Vælg ikke den billigste leverandør men kig rundt og se hvad du får med. Med de billige webhoteller får man ikke support med. Her hos Indexed får man fuld support på alle planer og personlig support er vores primære produkt. Hertil skal man tillægge udgift til domæne der som regel kan fåes til blot 100kr./år.

Vedligeholdelse af hjemmesiden må man absolut ikke glemme og vil være afgørende for successen af hjemmeside. Sikkerheden skal være i højsædet da man er udsat så snart siden kommer online og kan være et mål for hackere som vil udnytte den til formål som den ikke er tiltænkt. Det er derfor vigtigt at din leverandør som Indexed kan vedligeholde løbende og hærde hjemmesiden.

Udgifter til andre services er nødvendigt at have med i budgettet på månedlig basis. En hjemmeside er ikke blot kode og design men der vil højst sansynligt også være integrationer til eksterne servides. Dette kan f.eks. være en email udbyder som Gmail eller et regnskabssystem som Dinero. Starter du en ny webshop op skal der også afsætte midler til indløsningsaftale og gateway til håndteringer af betalinger.

Når hjemmesiden er online

Husk at tage backup for ellers står du en dag med en hacket side hvor du ikke kan gendanne den gamle og uberørte version. Det er simpelt at få lavet daglig backup men mange overser denne simple ting. Opret en service aftale med Indexed hvis du ikke ønsker selv at stå for dette. Så gendanner vi også siden hvis det går galt.

Glem ikke at opdatere hjemmesiden. Ligesom du ikke vil læse en gammel avis så opdatere din hjemmeside løbende med friske nyheder omkring din virksomhed eller webshop. Lad kunderne vide at du er bagved hjemmesiden og giv læg dit personlige præg på siden.

Om forfatteren

Peter Sørensen

Optimerings eksperten

Peter Sørensen
Optimerings ekspert og pragmatisk programmør

Vi tager over der hvor mange giver op. Optimering kan være på serveren, i databasen, selve kodebasen eller levering af billeder, javascript og stylesheets.

Få et gratis bud på din opgave

Skal du have en ny hjemmeside med webshop, så kontakt Peter på 28 43 42 39 eller brug vores kontaktformular, og så vender vi tilbage til dig.

Læs mere om:

Sikre din wordpress imod hackere

Når hjemmesiden er online er den et mål for hackere. Du skal holde din side opdateret

Dansk udviklings team

Undgå at gå efter den billigst udenlanske leverandør som kan blive dyr i sidste ende

100+
Projekter gennemført
til tiden
60+
Kunder har vi haft
glæde af at hjælpe
450
udviklingstimer til
rådighed hver måned
55
WordPress
løsninger udført